Thursday, September 6, 2012

VITAMIN E SHAKLEE UTK KULIT DAN TENAGA DALAMAN

semua mesti tahu kan, khasiat vitamin e. secara generalnya, vitamin e adalah special untuk kulit. namun, saya disini ingin memperkenalkan vitamin e shaklee yg bukan sahaja terbaik untuk kesihatan kulit malah sgt membantu sistem dalaman badan kita.

VITAMIN E SHAKLEE:
Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
•    400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
•    Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruanni,saya nak share khasiat vitamin e:

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. 
Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.


2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. 
Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan LELAKI DAN WANITA. (Utk ikhtiar dapat zuriat)
Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan. Pengambilan Vitamin E secara berterusan sehingga 100 hari mampu meningkatkan bilangan sperma ( sperm count) lelaki.


4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.


5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

Vit E with Selenium hanya ada pada Shaklee.. Natural, selamat berkesan.. Itulah uniknya Shaklee, BERFKIR TERLALU PANJANG UNTUK MEMBUAT KEPUTUSAN AKAN MERUGIKAN. sudah terlalu banyak testimoni tentang vitamin e ini. ANDA JUGA BOLEH !!=)


_____________
hubungi saya:

shaklee independent distributor (id:882017)

Nini Nisrin muhammad
0145068306
nisrin_85@yahoo.com
fb page: http://www.facebook.com/bijaksihat
lokasi: arau perlisNo comments:

Post a Comment