Friday, July 18, 2014

CARA BUAT BISNES SHAKLEE

Dalam apa jua pekerjaan atau tindakan, kita memang perlu ada mentor atau yang guide.
waktu kita kecik, kita bergantung pada mak, ayah, abang abang, kakak-kakak, cikgu-cikgu. 
mereka guide kita sedikit demi sedikit sampai kita tahu apa perlu dibuat. 

dan bila kita sudah pandai, kita akan laksanakan ia sendiri dan ajar orang lain benda yang sama.

inilah yang dinamakan 'coach , action and duplicate'

DALAM BISNES TERUTAMANYA
memang amat amat perlu kepada mentor atau guru yang boleh menunjukkan kita jalan jalan nya, 
action nya kita sendiri kena buat dengan duplicate apa sahaja yang mentor ajar.

dalam TEAM BIJAKSIHAT juga mengamalkan teori ini

COACH, ACTION , DUPLICATE

kami coaching melalui alam maya, 
- facebook chat
- whats aps group
- telegram
- secret group fb 

dan lain-lain

HANYA KERANA INILAH, walaupun kita berada jauh antara satu sama lain, namun ilmu itu tetap berjalan dan mengalir dalam hati setiap yang terlibat.

INGAT DAN NASIHAT SAYA:

carilah mentor dan group terbaik sebelum anda masuk dalam mana mana bisnes

SHAKLEE JUGA SAMA.
nak masuk jadi ahli untuk buat bisnes memerlukan guidance. JADI PILIHLAH GROUP YANG BETUL.

BUKAN SEMATA DAFTAR DAN DITINGGALKAN TERKONTANG KANTING.

sekian

master nini nisrin muhammad
PERLIS




Thursday, July 17, 2014

CAR BONUS SHAKLEE


RATA RATA MEMANG TERUJA DENGAN CAR BONUS YG SHAKLEE TAWARKAN

dalam empayar bijaksihat, sudah ramai yang mencapai car bonus ini

mereka semua sudah menikmati bonus kereta dan mereka gunakan dengan sebaiknya



BAGAIMANA BAYARAN car bonus DIBUAT? KERETA SEBIJIK? KERETA APA?
- sewaktu saya mendapat anugerah car bonus achiever 2013, Ramai yang personally sms/whats aps dan call saya ,'dapat kereta apa nini. wahhh best la '

UNTUK MAKLUMAN, ada yang lebih best dalam shaklee ni SEBAB: 
- shaklee bukan bagi car bonus dalam bentuk sebiji kereta. tapi shaklee bagi cash . kalau kita nak beli rumah dengan cash itu pun boleh 
- saya decide beli kereta juga memandangkan kereta lama saya sudah uzur dan dimamah usia
- maka lahirlah ini .
- sebuah alza yang bulanannya RM555. Tetapi, saya dapat nilai yang lebih dari itu, maka lebihan cash daripada car bonus itu saya beli rumah =)



sekian cerita tentang car bonus

sesuatu yang x mustahil langsung untuk kita dapat.
masakan tidak, jun 2014, lebih daripada 300 orang yang menerima award kunci besar ni.

anda mahu?

Tuesday, July 15, 2014

SHAKLEE , PENCEN DAN KWSP



SHAKLEE , PENCEN , KWSP

bekerja kerajaan mahupun swasta akan ada sistem pencen atau kwsp.

pencen : elaun tetap setiap bulan
kwsp: tunai segedebuk selepas kita retire.

dalam shaklee juga ada mcm pencen sebijik dan ada juga kwsp sebijik. cuma kita pakai istilah lain 

BAGAIMANA BONUS SHAKLEE BOLEH JADI SEBAGAI KWSP KITA?

taraaa. saya dah ajar dalam secret group bijaksihat

masuk ya anak anak.

ada yg berminat untuk bersama team bijaksihat? 


jom hubungi saya : 

link fb : https://www.facebook.com/nininisrin.shop
w aps: 014-506 8306 

Sunday, July 13, 2014

SET BERPANTANG/BERSALIN SHAKLEE


FULL PACK BASIC (TANPA ESP ,ALFALFA, OSTEMATRIK & GLA)
-          120 biji vitalea (tahan 4 bulan)
-          120 biji bcomplex (tahan 4 bulan)
-          180 biji vitamin c 500mg (tahan 6 bulan)
-          120 biji zink (tahan 4 bulan)

FULL PACK (TANPA  GLA)
-          1 canister Energy Soy Protein 850g
-          120 biji vitalea (tahan 4 bulan)
-          120 biji bcomplex (tahan 4 bulan)
-          180 biji vitamin c 500mg (tahan 6 bulan)
-          120 biji zink (tahan 4 bulan)
-          120 biji ostematrik (tahan  1 bulan)
-          330 biji alfafa (tahan 3 bulan)

 FULL PACK (TANPA OSTEMATRIK & ALFALFA)
-          1 canister Energy Soy Protein 850g
-          120 biji vitalea (tahan 4 bulan)
-          120 biji bcomplex (tahan 4 bulan)
-          180 biji vitamin c 500mg (tahan 6 bulan)
-          120 biji zink (tahan 4 bulan)
-            60 biji GLA complex (tahan 2 bulan)

FULL PACK (TANPA ESP)
-          120 biji vitalea (tahan 4 bulan)
-          120 biji bcomplex (tahan 4 bulan)
-          180 biji vitamin c 500mg (tahan 6 bulan)
-          120 biji zink (tahan 4 bulan)
-          120 biji ostematrik (tahan  1 bulan)
-          330 biji alfafa (tahan 3 bulan)
-            60 biji GLA complex (tahan 2 bulan)

FULL PACK (LENGKAP)
-          1 canister Energy Soy Protein 850g
-          120 biji vitalea (tahan 4 bulan)
-          120 biji bcomplex (tahan 4 bulan)
-          180 biji vitamin c 500mg (tahan 6 bulan)
-          120 biji zink (tahan 4 bulan)
-          120 biji ostematrik (tahan  1 bulan)
-          330 biji alfafa (tahan 3 bulan)
-            60 biji GLA complex (tahan 2 bulan)

UNTUK CONSULTATION DAN HARGA, BOLEH SMS/WHATS APS SAYA.
sebab lebih mudah =)

014-5068306

Saturday, July 12, 2014

Cara tingkat kesuburan

sekadar untuk berkongsi maklumat:

ini di ambil dari beberapa info dan rata rata memang bagus:











selamat mencuba
selagi belum tutup mata, cubalah dan jangan berputus asa.

in sha allah saya doakan semua dimudahkan Allah

nini nisrin
014-5068306

Thursday, July 10, 2014

PERLU KE MAKAN SUPPLIMENT?

SHAKLEE:

Shaklee adalah produk yang lama di pasaran dan ianya natural dan safe kepada semua golongan. Diuji secara klinikal dan berkesan kepada majority yang sudah menggunakan.

SHAKLEE MENYEDIAKAN PRODUK BAGI PENYAKIT:

-   Kencing manis, darah tinggi, jantung, kolestrok, darah rendah, gout, tiroid, cyst, psiorisis, sembelit, allergy, eczema, resdung, migraine, athma, nafas berbau, batuk, bronchitis, sinus, tonsil, gastric, hempedu, sembelit, kurang selera makan, anemia, batu karang, insomnia, kejang kaki, letih lesu, jerawat, rambut gugur, rabun, arthritis, sakit sendi, osteoporosis, katarak, glaucoma, kelelakian, kewanitaan, hamil, pantang, menyusu, senggugutdan lain lain

-   Juga ada untu kesihatan kanak-kanak

KENAPA PERLU SUPPLIMENT:




1.Sayuran sekarang agak kurang sihat SEBAB TANAH MAKIN DICEMARI BAHAN KIMIA BERBAHAYA

2.VITAMIN EKTRAK daripada makanan asal kurang mencukupi. Cthnya:vit c = 7biji oren. Adakah kita makan 7 biji oren setiap hari?

3.Zat makanan cepat rosak jika silap dalam penyediaan.Cthnya: cara masak sayur salah, maka zatnya hilang

4.Pengambilan kafein, pil tahan sakit n etc boleh mengganggu penyerapan makanan .jadi zatnya tidak dapat disalurkan pada badan.

5.Pengambilan yang tidak seimbang. Tidak ikut pyramid makanan. Maka kita akan kurang zat dari bahgian tertentu

6.Gaya hidup yg sibuk. Makan di kedai/jarang masak. Maka zat / kebersihan kurang.


Maka . dengan sebab-sebab inilah , kita amat digalakkan mengambil supplement demi kesihatan berpanjangan.

Mahal?

Dengan vitamin c rm0.40 sehari = 7biji oren?
Kalsium rm0.40 sebiji=segelas susu?
Esp = rm0.70 / 1sudu

Saya merasakan kesihatan kita lebih mahal dari itu =)








TESTIMONI PESAKIT YANG SEDANG DALAM RAWATAN KIMO

testimoni
Seorang yang sangat tabah bertarung dengan kanser hodgkin lymphoma.
siti hajjar hassan 
juniro matrik saya dulu

https://www.facebook.com/HajjarHassan

Asyik testimoni orang je kan. Ni diri sendiri. 

November tu, muka kusam muram sebab kesan rawatan kimoterapi. Kesan kimoterapi, sel-sel akan mati atau musnah. Tu yang muka kusam bermuram durja. Lepas tu, tak reti lak nak sapu bedak tebal 10 inci kan. 

Lepas rawatan, konsisten ESP. Disember mula pakai Pencuci Muka Nutriwhite dan Vitamin C. April makan Vivix sebab masih belum sembuh sepenuhnya. 

Muka tu taklah mulus dan gebus. Cuma nampak sihat je. Tak pa, sekarang ni fokus kita nak sihat. Kulit menjadi cantik itu bonus. 

Ok, sekarang ni cuma nak kongsi dengan uols yang ada masalah kulit tu. Kalau i yang sel musnah teruk sebab kimo boleh pulih. Uols yang sihat apatah lagi. Cuma harus bersabar k. Tengok jarak masa I tu. Hampir 6 bulan ye nak dapat kulit sihat semula. Sihat ye. Bukan putih. Putih tak semestinya sihat.

Ok. Bai. Cek malu. Tapi, cek nak kongsi dengan uols semua. Kecantikan tu bermula dari kesihatan dalaman. 💕

Pilih produk yang selamat ye. Saya pilih Shaklee. Siapa nak pilih Shaklee boleh tanya saya ye

LECITHIN SHAKLEE



Lecithin

Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.  Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi  daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin.

Kepentingan Lecithin :
Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :
  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.

Kegunaan Lecithin :

PALING UTAMA
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.

UNTUK KAUM TUA
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua.
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb.

UNTUK PENGHADAMAN
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman

UNTUK SEL
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita

UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.

Tapi pastikan anda mengambil Lecitin selepas heavy meal(lunch/dinner).bukan sebelum makan lunch/dinner kerana .pengambilan vitamin sebelum makan akan meningkatkan enzim metabolic dimana anda akan cepat berasa lapar



hubungi saya 
master nini nisrin muhammad
014-5068306

manfaat ZINK





Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita.  Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita. 

Menyokong dan Memelihara Kesihatan yang Baik
Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.*
  zinc JUGA merupakan vitamin yg diperlukan dlm aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim.Ia memainkan peranan penting dlm sistem imunisasi , pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang. 17 kelebihan zinc

  • Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.

  • Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan
dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.

  • Jerawat: mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

  • Penyembuhan luka: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

  • Gangguan Prostat: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

  • Hilang berat badan: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

  • Mengandung: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.

  • Pembiakan: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.

  • Fungsi Biologi: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

  • Jangkitan: Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

  • Antioksidan: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

  • Aturan Enzim: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.

  • Kanser: Bagi lelaki, zink memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.

  • Kelesuan Kronik: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zink. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zink.

  • Botak: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut

  • Kehilangan tulang: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.

  • Buta Malam: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.


Wednesday, July 9, 2014

BEST KE JADI AHLI SHAKLEE?????

saya daftar ahli shaklee sebab saya guna barang shaklee. x ada niat nak meniaga sangat, sebab saya x pandai mana. 

lepas dah jadi ahli baru saya tahu , ada mcam macam offer dari shaklee

RUGIIIIII KALAU LEPASKAN

ikuti cerita dibawah 

======================================================================


Selepas mendaftar mengikut option yang dipilih, maka anda akan dapat memberkit shaklee. 
cantik di dalam 1 beg korporat

APA YANG ADA DALAM MEMBERKIT SHAKLEE?
- bag memberkit (beg korporat)
- code produk
- receipt book
- product guide book
- shaklee today (majalah)
- buku kecil total wellness (macam katalog set)
- business manual
- price list (ada harga retail dan harga ahli)
- file hijau (shaklee opportunity kit)

SETELAH ITU, KITA ADA PELUANG UNTUK mendapat setiap tawaran yang shaklee sediakan. samada dalam bentuk:
- cash
- jalan jalan free dalm negara
- jalan jalan free luar negara
- car bonus
- umrah
- dan lain lain (ada lagi) 



PENCAPAIAN SAYA?

sepanjang penglibatan saya dengan shaklee bermula jun 2012, saya berjaya capai banyak benda:

cash bonus
 - ini setiap bulan, dan saya amat berpuas hati dengan RM yang shaklee bagi . mmg saya pun rasa x sangka boleh buat 

car bonus 
- shaklee bukan bagi car bonus dalam bentuk sebiji kereta. tapi shaklee bagi cash . kalau kita nak beli rumah dengan cash itu pun boleh 
- saya decide beli kereta memandangkan kereta lama saya sudah uzur dimamah usia
- maka lahirlah ini 
- sebuah alza yang bulanannya RM555. lebihan cash daripada car bonus saya beli rumah =)




Jalan Jalan Free 
(1st trip saya ke kota kinabalu)
- 6 bulan pertama saya join shaklee, saya di beri ganjaran ke KOTA KINABALU sabah. FREE TRIP. x payah bayar 1 sen pun.
- hotel sutera harbour, island tour dan maka makan dinner seafood (dia nya siput , besooooor sgt. ) jenuh makan. haha




(2nd trip - jun 2014)
- ke sunway lagoon 
- shaklee bagi hotel sunway pyramid hotel dan spa.
- untuk 3 orang, mak , suami dan saya
- semuanya FREEEEE
- SIAP DAPAT BAJU N GIFT LAGI 



Jalan jalan Free Luar Negara
- kami akan ke Us ogos 2014 ( setelah 2 tahun berkecimpung dalam shaklee)
- 2 orang akan ke sana
- fully support oleh shaklee
- ke disney land, tiket free, makan free, hotel free. bawak badan ja =)
- dan disana juga akan naik stage ambil award.
- di depan mat saleh, kita naik stage. wallllaaaaaa...serlahkna kemusliman kita =)



 trip keluarga ke UMRAH
- Shaklee juga ada menyediakan hadiah trip ke umrah.
- cuma saya pergi sendiri sebab sahklee punya tarikh bulan disember 2014. so, saya pergi sendiri dengan guna bonus shaklee =)


alhamdulillah
semua mcm bermimpi, dan ini reality
saya cuba capai semua yg shaklee tawarkan, dan ini bukan khayalan. ianya REAL.

anda juga boleh.

sekarang , photo frame berada di branch shaklee.

alhamdulillah segala puji bagiMu Ya Allah

telah ramai yang berjaya dalam empayar kami. rata rata ada kewangan yang lebih baik

anda? jom mulakan, kami amat mengalukan anda


sekian coretan

master coordinator
nini nisrin muhammad
014-5068306













shaklee istimewa

SHAKLEE:
Shaklee adalah produk yang lama di pasaran dan ianya natural dan safe kepada semua golongan. Diuji secara klinikal dan berkesan kepada majority yang sudah menggunakan.

SHAKLEE MENYEDIAKAN PRODUK BAGI membantu PENYAKIT:
-   Kencing manis, darah tinggi, jantung, kolestrok, darah rendah, gout, tiroid, cyst, psiorisis, sembelit, allergy, eczema, resdung, migraine, athma, nafas berbau, batuk, bronchitis, sinus, tonsil, gastric, hempedu, sembelit, kurang selera makan, anemia, batu karang, insomnia, kejang kaki, letih lesu, jerawat, rambut gugur, rabun, arthritis, sakit sendi, osteoporosis, katarak, glaucoma, kelelakian, kewanitaan, hamil, pantang, menyusu, senggugutdan lain lain

-   Juga ada untu kesihatan kanak-kanak

KENAPA PERLU SUPPLIMENT:

1.Sayuran sekarang agak kurang sihat SEBAB TANAH MAKIN DICEMARI BAHAN KIMIA BERBAHAYA

2.VITAMIN EKTRAK daripada makanan asal kurang mencukupi. Cthnya:vit c = 7biji oren. Adakah kita makan 7 biji oren setiap hari?

3.Zat makanan cepat rosak jika silap dalam penyediaan.Cthnya: cara masak sayur salah, maka zatnya hilang

4.Pengambilan kafein, pil tahan sakit n etc boleh mengganggu penyerapan makanan .jadi zatnya tidak dapat disalurkan pada badan.

5.Pengambilan yang tidak seimbang. Tidak ikut pyramid makanan. Maka kita akan kurang zat dari bahgian tertentu

6.Gaya hidup yg sibuk. Makan di kedai/jarang masak. Maka zat / kebersihan kurang.

Maka . dengan sebab-sebab inilah , kita amat digalakkan mengambil supplement demi kesihatan berpanjangan.

Mahal?
Dengan vitamin c rm0.50 sehari = 7biji oren?
Kalsium rm0.40 sebiji=segelas susu?
Esp = rm0.70 / 1sudu?
Saya merasakan kesihatan kita lebih mahal dari itu =)

Anda akan d consult secara percuma.

NINI NISRIN
ID:        882017
Hp:        014-5068306
Blog:      www.bijaksihat.com
Page fb:   bijaksihat
FB peronal: Nini Kopiah Kait
Lokasi:    ARAU,PERLIS


HARGA ISTIMEWA JUGA UNTUK ANDA