Posts

Showing posts from 2018

Shaklee academy jan 2018

Image
Dau hari kami berada di grand dorsett hotel untuk menyerap semua modul yg dibentangkan oleh shaklee pada kami. Flight delay araoud 2jam. Dan cuaca pulak sungguh sejuk. Macam kali pertama seluruh Malaysia rasai benda ni.
Shaklee terlalu banyak bantu kami untuk kami bekerja. Shaklee tak tinggalkan kita terkontang kanting. Ada guide yg jelas dari shaklee untuk ejennya.
Sampai je tempat duduk, tersedia vitamin di setiap meja. Bagus kan? Mula dengan vitamin pagi pagi ni. Kasi badan full nutrien. Boleh serap ilmu dgn baik. Bukan tu saja. Kat belakang bilik ni, ada barisan suppliment yg boleh kita makan kalu nak. Ambik saja telan 😃
Semua modul dah tersedia dah. Kita kena explen pada empayar kita. Supaya faham apa tindakan kena buat. Menarik sangat modul modul ni. Inilah bisnes dropshio yg hebat. Kita dapat semua ni dari company. Bonus pun dapat juga.
Meh kita jawab soalan ni sama sama. Berapa kotak yg awak tick? Cuba tinggalkan jawapan di komen post ni. Boleh?
Terima kasih ;)

Rahim jatuh, macam mana keadaanya. Apa jena buat?

Image
Kelonggaran faraj dan masalah rahim jatuh (uterine prolapse) selepas bersalin.Jika nak tahu kenapa 'urutan sengkak naik' selepas bersalin kurang berkesan, kita kena faham dahulu anatomi dalaman wanita. Jika nak tahu apa yang berkesan mengelakkan atau mengurangkan kelonggaran faraj dan masalah rahim jatuh, kita kena faham anatomi dalaman wanita. Jika nak tahu kenapa pakai bengkung pun tak berkesan, kita kena faham juga anatomi dalaman wanita.Jika nak tahu kenapa tak payah makan jamu, faham lah sains kajihayat wanita. Jika nak tahu kenapa Pakar O&G tak suka ibu teran lama-lama sangat masa nak bersalin, pun kena faham anatomi wanita.
------------------------------------------------------
Lihat gambar 1, 2 dan 3.
Saya sudah pun memberi pencerahan kenapa rahim tidak perlu diurut selepas bersalin di sini
https://www.facebook.com/imelda.balchin/posts/10154978958286659Di sini saya sudah jelaskan di mana nak cari tulang pubis dan kedudukan rahim di dalam pelvis, iaitu di belakang tul…