Wednesday, January 31, 2018

Cara attach keyboard di handphone



 


Selepas 2017 melabuh tirai, saya dah decide nak berpindah dari aktif sharing di FB kepada sharing di BLOG. Kenapa?

Sebab....

di blog ni, penulisan kita tu ikut suka la nak tulis. Syok sendiri ke apa ke, tak ada sapa nak kecam . ngeee. Di FB, bahaya wooo. Tulis sikit, orang dah pandang serong.

So, hari ni saya nak ambik kesempatan untuk ucap "terima kasih" la kat korang semua yang suka jalan-jalan kat blog. Moga dapat banyak manfaat. 


ok. Entry ni saya taip menggunakan keyboard. Biasalah blog ni, kalau taip guna keypad henfon, jenuh nak siap. Kejang jari. haha. 

ok, mi saya share ya gambar saya attach macam mana. siap guna mouse lagi.

Step 1: Beli otg pendrive ni. Rasanya beli diDIY, Rm10
.




Step 2: Guna yang cucuk usb ni. sebab nak cucuk usp keyboard dan usb mouse.



Step 3: ada benda berdiri ni. sebab mudah nak hold henfon.

So, dah boleh menaip di blog macam biasa. Saya download apps blogIt untuk menulis.


ni guna huawei honor 6x saja. skrin pun dah pecah. haha



Mudah kan? Tak yah berat berat bawak laptop. Gambar gambar pun boleh simpan di pendrive. Boleh je nak ambik bila rasa nak guna. Tak adala berat henfon. kan


Selamat mencuba u ollll.

saya tengok gambar hadiah ni. cantik.ni hadiah untuk ejen yang berjaya capai target hari tu.







No comments:

Post a Comment