Monday, February 12, 2018

Vitamin C Shaklee


Hari ni saya nak cerita pasal kesan vitamin c untuk orang muda. Power sangat kalau body masih muda ni. Sebab kesan dia sangat la cepat dan best.

Ini orang muda dalam team kami. Kesan orang muda sangat cepat. Makan vitamin c je terus jadi lawo. Umur 23 baru ni. Baru habis belajar degree ukm. Dia guna shaklee dari waktu dia belajar lagi. Kesan dia sangat wahhh. Ritu saya jumpa Yatt Ibrahim ni. Memang mulus kulit dia. 


Ada beza kan?

Waktu jumpa Yatt di KL

yesss. Vitamin C nilah yatt makan


Ini pulak nama dia Iqah Lawa.  Kulit sangat bersihlah saya kira. Dia kata kesan makan vitamin cshaklee. 




Kenapa kita perlu amal VItamin C?
  • Vitamin c membantu dalam penghasilan kolagen dengan lebih baik. 
  • Kulit lebih anjal dan tegang
  • Mencerahkan kulit
  • Menyekat pembentukan pigmen jeragat
  • Kulit jadi lebih bersinar gebu
  • Sebagai ketahanan badan (antibodi)


Kenapa kena pilih vitamin c Shaklee?

Vitamin c shaklee ni dari ekstrak jagung . Kenapa dr jagung? Bukan dr buah limau ke? Sebab jagung tinggi asid ascorbiknya.
Jagung ni dipilih kerana Shaklee nak menghasilkan Vitamin C yang TERBAIK kerana sumber vitamin dalam jagung ni tak akan hilang atau berkurangan walaupun dimasak, direbus, dibakar berbanding vitamindidalam buah-buahan lain.

Sebab tulah jagung dipilih, kerana ketahanan sumber vitamin yang ada padanya berbanding sumber vitamin dalam buah-buahan yang lain yang cepat rosak atau hilang atau pun berkurangan.

Sumber vitamin C kebiasaanya banyak terdapat pada buah-buahan citrus yang mana tinggi dengan kandungan asid, dan jika diambil secara berlebihan, memberikan possibility kepada seseorang untuk mendapat cirit-birit ye. Saintis Shaklee dah reka dari awal lagi supaya sakit perut, cirit-birit dan gastrik dapat dielakkan dengan menggunakan ekstrak jagung instead of buah-buahan citrus berbanding dengan kebanyakan Vitamin C dipasaran yang lain.


Vitamin c, penting sangat. Dia antioksidan dan bagus untuk imuniti. Bukan hanya utk demam dan utk bagi selera makan saja. Tapi untuk pembentukan kolagen dibawah kulit kita. Sebab, setiap hari, kulit dan sel lain kita menua dan mati. Dan kolagen dalam kulit biasanya makin merosot selepas umur 20 tahun. Kalau kita dah tak jaga kulit dengan krim sinar uv, better jagalah dari makanan kita.

Amalkan vitamin c.





Vitamin C shaklee ni dari tahun 1981 lagi ada dalam pasaran. dah 37 tahun dah ni. Brand kuat.


Ingredient Vitamin C shaklee ni semuanya organik. Ni semua boleh tengok di web http://www.shaklee.com.my Ada semua ingredient dan info distu. 



Penyelidikan tentang keperluan vitamin c
Vitamin C shaklee ni dah keluar dari tahun 1981. Sudah 37 tahun di pasaran dan memang menjadi hot item. Tumpuan oleh semua lapisan. Dewasa, remaja, ibu ibu, dan wanita bekerjaya, juga warga emas. 

Shaklee sendiri menjalankan penyelidikan berkala tentang vitamin C. Setiap poster yang shaklee keluarkan, akan ada rujukan penyelidikan. Memang Vitamin C diperlukan oleh badan kita. 


Penyelidikan Vitamin c ni ada dalam link ni http://www.healthresource.shaklee.com. Boleh jumpa kenapa Shaklee tambah Bioflavonoids dalam vitamin C




Siapa Dah Guna Vitamin C SHAKLEE? Sebahagian saja ni. Ramai lagi yang guna. Nati saya update artis gun shaklee =)





tq babai
Master Coordinator Shaklee
Nini Nisrin Muhammad
014-5068306

No comments:

Post a Comment